Ziektekosten vergelijken 2025

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App
Ziektekosten 2025 vergelijken. Om een ziektekosten-verzekering te vergelijken bent u hier aan het juiste adres! In onderstaande vergelijker vindt u een overzicht met verzekeringspremies van zorgverzekeraars. Vergelijk snel de prijzen, vindt de goedkoopste ziektekosten-verzekering voor uw zorg en sluit hem online af. Uw ziektekosten-verzekering vergelijken doet u op ziektekosten-vergelijken.nl. Een zorgverzekering kiezen hoeft in 2025 helemaal geen lastige keuze te zijn. Onderstaand vind u een eenvoudig overzicht van de belangrijkste soorten.

Beste Zorgverzekering

Goedkope verzekering

Tandarts verzekering

Aanvullend verzekeren

Ziektekostenverzekering Vergelijken

Bereken je nieuwe zorgpremie 2025! Klik hieronder op om per zorgverzekeraar jouw nieuwe zorgverzekeirng te kiezen.

Direct aan de slag voor 2025

Vergelijk hier ziektekosten voor 2025. Ontdek direct de basis-, aanvullende en tandartsverzekeringen voor het nieuwe jaar.

Basisverzekering

Vergelijk de basisverzekering van 2025. Ontdek de nieuwste premies. Basisverzekering vergelijken

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekering vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie. Aanvullende verzekering vergelijken

Tandartsverzekering

Tandartsverzekeringen zijn vaak een ‘must have’ vergelijk ze direct online. Tandartsverzekering vergelijken

Vergelijken ziektekosten 2025

Kunt u uw zorgpremie of een andere rekening deze maand niet betalen? Of blijven verschillende rekeningen zich opstapelen? U staat er niet alleen voor. Samen kijken we naar een passende oplossing voor uw geldzorgen. Naar Zorgvergelijker  

De juiste Ziektekostenverzekering in 2025

Zorgpremie 2025

Ieder jaar ziet jouw zorgpremie er weer anders uit. Bereken bij ons jouw nieuwe zorgpremie voor 2025 Zorgpremie vergelijken

Eigen risico

In 2025 is de verplichte eigen risico minimaal 385 euro. Dit bedrag kan je vrijwillig verhogen tot 885 euro. Eigen risico 2025

Aanvullend

Een aanvullende verzekering geeft jouw extra zekerheid in 2025. Ontdek de vergoedingen hier. Aanvullende verzekering

Ziektekosten laatste nieuws

Lees alle zorgnieuws

Lees ons laatste nieuws

Dit jaar gebruiken wij een nieuwe zorgvergelijker. Daarin zijn veel meer ziektekosten-verzekeraars opgenomen. U kunt nu nog beter vergelijken en een zorgverzekering kiezen die past bij uw situatie. In 5 stappen heeft u een duidelijk overzicht welke ziektekostenverzekeringen het beste bij uw situatie passen. Toelichting: Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u mogelijk een lagere vergoeding. Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. U kunt kiezen voor fysiotherapie, brillen & lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties. Naast de aanvullende verzekering is er ook de tandverzekering. Kies hier het minimale bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. U bepaalt welk percentage u vergoed wilt hebben. Bijvoorbeeld 75% van €250,-

Verwachte Stijging Premie basisverzekering

Lagere premies, of hogere premies voor de zorgverzekering in 2025? De overheid kondigde op Prinsjesdag het laatste aan. Vanwege de stijging van de zorgkosten (door corona) en de hoge inflatie zullen naar alle verwachting ook volgend jaar de premies omhoog gaan. Er wordt een maandelijkse stijging van 11,00 euro verwacht, maar het zijn uiteindelijk de zorgverzekeraars die de daadwerkelijke premies vaststellen. De deadline voor alle zorgverzekeraars om hun zorgpremies 2025 bekend te maken, is 12 november. Vanaf 13 november zijn dus definitief alle premies van alle zorgverzekeringen bekend en kunt u via deze site de voor u juiste keuze maken.

Aanvullende Ziektekostenverzekering Vergelijken

Ziektekostenverzekering vergelijken? In 2025 bent u nog steeds wettelijk verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. U bent echter niet verplicht om een aanvullende verzekering bij uw zorgverzekering af te sluiten. Let wel, zonder een aanvullende verzekering bent u voor een aantal dingen niet verzekerd. Als u basisverzekeringen vergelijkt is het belangrijk om te weten dat vergoedingen voor de meest voorkomende zorgbehandelingen in Nederland, zoals een bezoek aan de huisarts, vergoed worden. Maar voor bijvoorbeeld fysiotherapie en een tandartsbezoek bent u niet verzekerd. Op ziektekosten-vergelijken.nl kunt u ook snel en gemakkelijk alle aanvullende ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken.

Beste Dekking Aanvullende Ziektekostenverzekering

Zoekt u de beste dekking voor een aanvullende ziektekostenverzekering? Klik op één van de categorieën in de zijbalk om te bekijken welke aanvullende verzekering de beste dekking geeft voor aanvullende zorg, en vind daar de goedkoopste aanvullende ziektekostenverzekering. Moet u bijvoorbeeld vaker dan normaal naar de tandarts? Kijk dan snel op de pagina voor de goedkoopste tandartsverzekering.

Tot Wanneer Kunt U Overstappen van Ziektekostenverzekering?

U kunt (mogelijk) in januari 2025 nog altijd overstappen! Geld besparen door eenvoudig over te stappen op een goedkopere zorgverzekering kan nog tot 31 december. Maar er is een uitzondering: u kunt mogelijk nog overstappen tot en met 31 januari 2025, maar alléén onder bepaalde voorwaarden. Ziektekosten-vergelijken legt het u haarfijn uit in dit nieuwsbericht ‘Tot wanneer kan ik wisselen van zorgverzekering?.

Eerste zorgpremie 2025 bekend!

DSW heeft traditiegetrouw als eerste haar zorgpremie voor 2025 bekend gemaakt. Wij verwachten dat alle andere zorgverzekeraars hun nieuwe tarieven voor de ziektekostenverzekeringen 2025 in november bekend maken. De verwachting is dat de premies bij de meeste zorgverzekeraars omhoog gaan. De zorgpremie stijgt in 2025 met zo’n €11,- per maand. Wij raden u aan om alle aanbieders goed met elkaar te vergelijken zodat u volgend jaar niet onnodig teveel gaat betalen. Vanaf 13 november kunt u weer gaan vergelijken. Behalve onze handige zorgvergelijker, vindt u u op deze site ook heldere informatie over de wijzigingen voor 2025, over wat de zorgverzekering en bijvoorbeeld het eigen risico en de eigen bijdrage inhouden, en tips voor het maken van de meest logische en voordelige keuze voor u persoonlijk. De ziektekostenverzekeringen van de diverse maatschappijen kunt op een eenvoudige manier met elkaar vergelijken. Alle tarieven staan namelijk overzichtelijk in onze tabel. Het verschil tussen de goedkoopste basisverzekering en de duurste is nog altijd groot. Even een goede vergelijking maken is dus zeker de moeite waard!

Ziektekostenverzekering kiezen 2025: 3 Tips!

Bij het kiezen van een zorgverzekering die het beste bij u past, kijkt u naar een paar belangrijke aspecten. De kwaliteit van de zorg waar u recht op heeft, de (keuze)mogelijkheden wanneer u dit recht op zorg uit uw verzekering aanspreekt, en vanzelfsprekend de hoogte van de premie. Ziektekosten-vergelijken.nl informeert u over al dit soort zaken, zodat u een goede keuze kunt maken. Zie vooral ook onze tips keuzeproces zorgverzekering. In 30 seconden bent u opnieuw wat wijzer en doet u hier mogelijk uw voordeel mee.

Ziektekostenverzekering Vergelijken

Ziektekostenverzekeringen vergelijken is dus erg belangrijk. Naast onze website zijn er veel onafhankelijk websites die zorgverzekeringvergelijking aanraden. Bijvoorbeeld:

Zorgverzekering Vergelijken 2025

Zorgverzekering vergelijken 2025. Dat kan op ziektekosten-vergelijken.nl! De tarieven voor de nieuwe polissen voor 2025 stromen langzaam maar zeker binnen en deze nieuwe tarieven voor de ziektekosten-verzekering in 2025 worden uiteraard verwerkt in onze zorgvergelijker (hierboven). Zodoende heeft u een goede vergelijking voor uw keuze voor de meest geschikte zorgverzekering in 2025. Uw zorgverzekering vergelijken voor 2025 loont ook dit jaar weer via ziektekosten-vergelijken.nl!

Hier Vindt U De Tarieven Zorgpremies 2025

Volg hier alle tarieven van de zorgverzekeringen: zodra bekend, staat het op deze site! Zodat u weer kunt profiteren van de gunstigste tarieven in onze zorgvergelijker. Het loont zeker om de zorgtarieven te vergelijken en over te stappen van zorgverzekeraar. Bekijk wat het u kan besparen, het kost u niets en kan u wel veel opleveren!