ixorg

Bij een aanvullende tandartsverzekering bent u uw premie altijd kwijt, los van de werkelijke kosten die u maakt. Gemiddeld betalen mensen veel meer premie dan wat ze vergoed krijgen en dat is zonde. Daar komt nu verandering in, want nu is er ixorg. Bij ixorg betaalt u alleen voor de werkelijk gemaakte mondzorgkosten. Gemiddeld houdt u dus geld over.

download

Hoe werkt het? U legt maandelijks een vast bedrag in. Dat geld komt in een voor mondzorg bestemd potje – daar betaalt ixorg de tandartskosten uit. Heeft u meer gespaard dan kosten gemaakt? Dan kunt u het bedrag meenemen naar het volgende jaar zodat u dan een groter budget heeft. Maar u kunt er ook de maandelijkse kosten van het volgende jaar mee verlagen zodat u direct geld overhoudt. Of het geld wordt teruggestort op uw rekening. Uw geld blijft dus gewoon van u. Omdat uw potje geen verzekering is, is de keerzijde wel dat als uw mondzorgkosten hoger dan voorzien uitvallen, u zelf moet bijbetalen. Dit geldt niet in het geval van gebitsschade door ongevallen, dat vergoedt ixorg tot 10.000 euro per keer. Aanvullende tandartsverzekeringen hebben vrijwel nooit zo’n ruime ongevallendekking.

Heeft u nog niet genoeg gespaard voor een behandeling? Dan kan ixorg een voorschot doen van maximaal uw jaarbudget. Dit voorschot zal nooit hoger zijn dan €240, ook niet wanneer het jaarbudget meer is. Het voorschot betaalt u terug met de resterende maandtermijnen. U betaalt hiervoor geen rente of andere extra kosten. Het is dus belangrijk de te verwachten tandartskosten goed in te schatten. Voor de zekerheid kunt u ook een bedrag onvoorzien meenemen. Via uw eigen internetportal  heeft u volledig controle over uw eigen geldpotje. U kunt online uw saldo zien en de rekeningen die voor u betaald en afgeschreven zijn. En wanneer u besluit te stoppen bij ixorg, krijgt u uw positieve saldo gewoon teruggestort. Uw potje is geen traditionele spaarrekening en valt derhalve niet onder het depositogarantiestelsel.

Naast de maandelijkse bijdrage voor uw potje, betaalt u bij ixorg een bedrag van 4,85 euro per maand. In dat bedrag zijn de dienstverlening van ixorg en uw ongevallenverzekering verwerkt. Elke volgende deelnemer betaalt 3,85 euro per maand. Voor kinderen onder de 18 jaar kunt u gratis een potje opbouwen voor bijvoorbeeld orthodontie. Kinderen vallen niet onder de ongevallenverzekering van ixorg omdat dit onder de Basisverzekering valt.

Let op: ixorg is er nu ook voor fysiotherapie! Nieuwsgierig geworden naar ixorg? Ga naar de ixorg.nl.

 

download

 

 

 

 

 

Plaats een reactie