Vergelijk en kies uw zorgverzekering voor 2022 en verzeker u van de beste zorg tegen een zo laag mogelijke premie. Wij zijn een volledig onafhankelijke vergelijkingssite van zorgverzekeringen!

Bespaar tot wel €536,- per jaar! Want de zorgpremies lopen flink uiteen. En daardoor kunt u met het vergelijken van zorgverzekeringen enorm besparen! Wij hebben voor u alvast de top 4 van goedkoopste zorgverzekeringen voor 2022 op een rij gezet!

Laagste zorgpremies

Goedkoopste zorgverzekering 2022 met max. eigen risico en ruime zorgkeuze

ZorgverzekeraarPakketZorgpremie p/mNaar Zorgverzekering
UnivéUnivé Zorg Select €107,45Bekijken
United ConsumersUC Bewuste Keuze€107,45Bekijken
Nationale NederlandenZorg Voordelig€108,30Bekiken
SallandBasispolis€109,90Bekijken
DitzoGoede Keuze€111,45Bekijken

Waarom uw zorgverzekering vergelijken?

 • Ten eerste geldt een acceptatieplicht voor de basisverzekering. U kunt dus gerust overstappen!
 • Enkele verzekeraars komen met nieuwe elementen zoals de mogelijkheid om fysiobehandelingen mee te nemen naar het volgende jaar. Veel verzekeraars bieden ook extra services aan.
 • Belangrijkste: het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is ruim €500 op jaarbasis! Vergelijken dus!
 • Is jouw specialist of ziekenhuis nog gecontracteerd bij jouw zorgverzekeraar? Ook als u niet wilt overstappen, ga dan toch vergelijken. Want polisvoorwaarden en contracten tussen verzekeraar en zorgverlener veranderen elk jaar!
 • Tot slot is bijna iedereen (85%!) verzekerd bij de grote 4 zorgverzekeraars, terwijl die ook submerken (internetlabels) hebben. Deze kleine verzekeraars hebben dezelfde polis en zelfde klantenservice, maar tegen een lager tarief. U blijft dus in feite binnen de familie.

Genoeg redenen om te gaan vergelijken!

Er zijn veel aanvullende verzekeringen beschikbaar waardoor het een klus is geworden om alles naast elkaar te zetten. Via onze uitgebreide zorgvergelijker is dat nu heel eenvoudig!

5 goedkoopste basisverzekeringen

In onderstaande tabel hebben wij alvast de 5 goedkoopste zorgverzekeraars zonder vrijwillig eigen risico naast elkaar gezet. Let op! bepaal voor uzelf welke verzekeraar actief is in uw regio. Zo voorkomt u verrassingen.

Goedkoopste zorgverzekering 2022 met min. eigen risico en ruime zorgkeuze

ZorgverzekeraarPakketZorgpremie p/mNaar Zorgverzekering
ZieZo van Zilveren Kruis ZieZo Selectief (budgetpolis)€108,25Bekijken
ZekurBasisverzekering (budget)€110,40Bekijken
FBTOBasis (naturapolis)€110,95Bekijken
VinkVinkBasispolis€111,00Bekijken
ZieZo van Zilveren Kruis ZieZo Basis (naturapolis)€112,25Bekijken

Waarom uw zorgverzekering vergelijken?

in 2021 veranderen de volgende zaken rondom uw zorgverzekering

 • De zorgpremie stijgt volgend jaar gemiddeld 3,85 euro per maand
 • De basisverzekering wordt tijdelijk uitgebreid met herstelzorg na corona
 • Het eigen risico blijf gelijk op 385 euro per jaar
 • Inhoud van de aanvullende verzekeringen is WEER beperkter geworden
 • Collectieve korting is dit jaar verlaagt naar 5%. In 2023 verdwijnt de collectieve korting
 • Vergoeding voor niet bewezen zorg verdwijnt

Vergelijk dus in elk geval uw huidige zorgverzekering!

Zo kunt u besparen op de zorgverzekering

Hoe kunt u ook in 2022 besparen op uw zorgverzekering? Door kritisch naar uw zorgverzekering te kijken. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering zien wij steeds verder oplopen. Momenteel lopen de verschillen op tot honderden euro's. Ook de inhoud en premie van de aanvullende verzekering moet u kritisch vergelijken. De aanvullende verzekering wordt steeds verder uitgekleed terwijl de premie stijgt of gelijk blijft.

U moet dus vergelijken. Maar zijn er ook andere manier om te besparen? Ja!

 • Gemakkelijkste manier om te besparen is door uw eigen risico te verhogen. Dit ziet u direct terug in een lagere zorgpremie. Tot wel €20,- per maand.
 • Betaal de zorgpremie een halfjaar of een jaar vooruit. U bespaart hiermee omgerekend zo'n 4,2% op jaarbasis.
 • Sluit alleen een aanvullende verzekering af als u die ook écht nodig hebt. Zinloze dekkingen stopt u. Bijvoorbeeld fysiotherapie is vanaf 6 behandeling interessant om te verzekeren. Tandartskosten indien u meer dan 100 euro per jaar besteed.

Studenten zorgverzekering 2022

Studenten kunnen elk jaar weer profiteren van een goedkope zorgverzekering. Een aantal verzekeraars bieden interessante kortingen en aantrekkelijk lage premies. Hieronder onze Top 6!

ZorgverzekeringKenmerkStudentenvoordeelPremie p/mMeer informatie
United Consumers - UC Bewuste KeuzeStudentenzorgverzekering via VGZ>Alles zelf online regelen
>Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen
€127,45Bekijken
Zorg en Zekerheid - Zorg Gemak PolisUitstekende prijs/kwaliteit voor tandarts en fysio>Goed verzekerd in het buitenland
>Korting op sportlidmaatschap
>Declareer en betaal via de app
€130,65Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudetStudenten Goed Verzekerd collectief>Tot 25% voordeel op de aanvullende verzekeringen
>Tot 12,5% korting op tandartsverzekering
>Extra vergoedingen brillen lenzen, alternatieve geneeswijzen
€131,95 Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudgetMBO Studenten collectief>Tot 25% korting op aanvullende verzekeringen
>Tot 15% korting op de tandarstverzekeringen
>Extra vergoedingen fysiotherapie en leefstijlinterventies
€131,95 Bekijken
FLKSOverzichtelijk, duidelijk en messcherpe premies. Alles zelf online regelen>Twee basisverzekeringen en één aanvullende
>Aangesloten bij Aevitae waardoor premie laag blijft
>Opgericht door studenten die weten wat er speelt
€127,95Bekijken

Overstappen zorgverzekering

Overstappen van een zorgverzekering kan van 12 november tot en met 31 december. U kunt overstappen van zorgverzekeraar of kiezen voor een andere basisverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar. Overstappen kost niet veel tijd en is binnen een paar minuten geregeld.

Zegt u uw oude zorgverzekering voor 31 december op en sluit u nog geen nieuwe af? Dan kunt u tot 1 februari nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht.

Uw huidige zorgverzekeraar maakt medio november uw nieuwe premie bekend. Ga naar onze zorgvergelijker en kijk of u een lagere zorgpremie vindt. Denk daarbij goed na over de dekkingen die u aankomend zorgseizoen nodig hebt.

Alle zorgverzekeringen vergelijken

Belangrijke data voor uw zorgverzekering 2022

31 december 2021: De laatste dag om uw nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Wanneer u uw oude zorgverzekering voor 31 december opzegt heeft u nog de tijd om tot 31 januari 2021 over te stappen.

31 januari 2022: Indien u zelf uw huidige zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd dan kunt u nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten tot 31 januari 2022. De zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in.

Vergelijk eenvoudig alle  zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker

Met onze zorgvergelijker kan iedereen eenvoudig overstappen van zorgverzekering. Om uw zorgverzekering te vergelijken is het handig als u weet wat u belangrijk vindt.

Wilt u alleen de basisverzekering of ook een aanvullende verzekering afsluiten? Hoe belangrijk is het voor u om zelf een ziekenhuis of tandarts te kiezen? Vindt u het geen probleem om alles online te regelen of verwacht u een uitgebreide service van uw zorgverzekeraar? Met behulp van de uitgebreide filter mogelijkheden vindt u altijd een passende zorgverzekering.

Waar let u op wanneer u vergelijkt?

 • De premie van de zorgverzekering
 • Hoeveel vrijwillig eigen risico u wilt betalen
 • welke ziekenhuizen gedekt zijn
 • Wat voor aanvullende verzekering u nodig hebt

Vergelijk direct uw zorgverzekering via onze uitgebreide zorgvergelijker en bespaar tot wel 536 euro! Een goedkope zorgverzekering hoeft niet te beteken dat u inlevert op kwaliteit. Een goede verzekering tegen een scherpe premie is zeker mogelijk!

Veel gestelde vragen

Het is begrijpelijk dat u veel vragen heeft rondom uw zorgverzekering en het coronavirus. Moet u zich bijvoorbeeld aanvullend verzekeren? En kunt u nog wel overstappen als u bent opgenomen in het ziekenhuis?

 1. Heeft het coronavirus invloed op mijn premie? Nee, de impact van het coronavirus op uw zorgpremie valt dit jaar mee omdat veel reguliere zorg is uitgesteld. Daarom zal de premie van 2022 mogelijk veel sterker stijgen.
 2. Is een vrijwillig eigen risico nu verstandig? Dat hangt van uw situatie af en of u het komende jaar extra zorg nodig hebt. Als u toch kiest voor een vrijwillig eigen risico zorg dan dat u een bedrag apart zet.
 3. Is een aanvullende verzekering nu verstandig? Goed om te weten dat de basisverzekering wordt uitgebreid met herstelzorg na corona. U heeft recht op vergoeding voor fysio- en oefentherapie, ergotherapie en diëtiek.
 4. Ik ben onder behandeling. Kan ik overstappen? Ja dat kan. Bekijk wel eerst of uw nieuwe zorgverzekeraar een contract heeft met uw ziekenhuis.
 5. Wordt een coronatest vergoed? Als u zich bij klachten laat testen wel. Maar preventief testen wordt niet vergoed.

Meer informatie