ZZP Zorgverzekering Vergelijken

ZZP Zorgverzekering Vergelijken

Het aantal ZZP’ers in Nederland groeit snel. Voor steeds meer partijen wordt het interessant om deze groep te bedienen. Daarom zien we nu ook dat een aantal zorgverzekeraars zich gaan toeleggen op zorgverzekeringen voor ZZP’ers. Wat zijn de meest interessante zorgverzekeringen voor u als ZZP’er?

ZZP zorgverzekering verplicht?

Voordat we een zorgverzekering afsluiten willen we natuurlijk weten of dit eigenlijk wel verplicht is. Anders valt er veel te besparen… niet?

Iedere Nederlander is verplicht tot het afsluiten van een zorgverzekering. Ook als ZZP’er bent u verplicht tot het afsluiten van een basis zorgverzekering. De basisverzekering dekt de meest noodzakelijke medische kosten zoals een bezoek aan de huisarts of een opname in het ziekenhuis. Daarnaast kunt u zich als ZZP’er extra verzekeren voor onverwachte kosten door middel van een aanvullende verzekering. Dit geeft extra dekking voor bepaalde zorgkosten.

ZZP zorgverzekering aftrekbaar?

Een zorgverzekering heeft een niet-zakelijk karakter en mag dus niet opgevoerd worden als zakelijke kosten. Het is aan te bevelen om uw zakelijke kosten en privé kosten gescheiden te houden en daarom de premie voor uw zorgpolis vanaf uw privérekening te betalen. Voor ZZP’ers met een zwaar beroep zal dit tegenstrijdig aanvoelen. Als u lichamelijke klachten ondervindt van uw beroep dan moet u feitelijk kunnen aantonen dat deze niet privé zijn ontstaan. Dat is niet makkelijk. In dat geval zal een arbeidsongeschiktheidsverzekering beter voldoen.

Specifieke zorgkosten kunt u in bepaalde gevallen wel aftrekken. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mogen die zorgkosten niet tot het verplicht eigen risico behoren en moet het om kosten gaan waarvoor u geen vergoeding ontvangt van uw verzekering. De belastingdienst stelt bepaalde voorwaarden aan diverse zorgkosten.

ZZP zorgverzekering vergelijken

Inmiddels zijn er diverse collectieve zorgverzekeringen voor ZZP’ers beschikbaar. Veel mensen hebben het idee dat de collectieve zorgverzekering goedkoper is. Maar dat is vaak niet meer het geval. Veel mensen zijn oververzekerd door een collectieve verzekering af te sluiten. Er wordt vaak voor een aanvullende dekking gekozen omdat men dan korting krijgt. Het is echter vaak voordeliger als u een normale verzekering met beperkte dekking of alleen de basisverzekering afsluit. Een verzekering zonder collectieve korting is dus vaak goedkoper dan een polis met korting.

Bent u een startende ZZP’er? Dan kunt u een verzoek indienen bij uw verzekeraar om uw zorgverzekering aan te passen. Of u kiest voor een speciale ZZP zorgverzekering. Arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben en revalidatie kan dan zeer belangrijk zijn. In dat geval kan fysiotherapie een goede aanvullende verzekering voor u zijn. Denk daar dus goed over na.

Verschillende zorgverzekeraars bieden een collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers.

ZZP zorgverzekering: Naturapolis

Wij hebben 4 zorgverzekeraars geselecteerd die naturapolis aanbieden gericht op ondernemers. De premies zijn inclusief een ZZP collectiviteitskorting!

€ 89,00
Jaaah Basisverzekering (naturapolis)
Directe acceptatie
Zeer ruime dekking
€ 90,25
ZieZo Basis naturapolis
Directe acceptatie
Zeer ruime dekking
€ 91,00
De Friesland Zelf Bewust Polis (natura)
Directe acceptatie
Ruime keuze
€ 91,00
Anderzorg Basis (natura)
Directe acceptatie
65% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg

 

1. De Amersfoortse – zorg voor ondernemers

De Amersfoortse biedt met “zorg voor ondernemers” een zorgverzekering met een ondernemersmodule, gericht op het voorkomen van uitval en dus behoud van inkomen. De ondernemersmodule bevat dekkingen die je gezond houden en aan het werk houden als u onverwacht uitvalt.

Als u geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft en afhankelijk bent van het inkomen uit uw onderneming dan is een goede zorgverzekering zeer belangrijk!

De ondernemersmodule bestaat uit:

  • Persoonlijke gezondheidscheck
  • Gratis intakegesprek met een onafhankelijke ondernemerscoach
  • Tot €500 vergoeding voor mentale gezondheidstrainingen
  • Tot €5000 extra zorg bij een ongeval of ernstige ziekte
  • 5% korting op de basisverzekering
  • 10% korting op aanvullende verzekering

De Amersfoortse biedt al een natura basisverzekering (ruime keuze) aan voor €122,50 (€116,37 incl. korting)

2. CZ Zorgbewustpolis

Via het collectief van ZZP’ers kunt u korting krijgen op uw zorgverzekering. Het collectiviteitsnummer voor ZZP’ers is 4832558.

Via deze collectieve verzekering krijgt u:

  • Extra’s om gezond aan het werk te blijven
  • 4% korting op uw basisverzekering
  • 8% korting op uw aanvullende verzekering
  • 8% korting op uw tandartsverzekering

Als (startende)ZZP’er kunt u korting aanvragen voor ZZP zorgverzekering. U krijgt dan een korting van 3,5% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekering op uw huidige verzekering of als u wilt overstappen. Dit kan ook gedurende het jaar.

De CZ Zorgbewustpolis (natura select) is er al vanaf €110,35 p/m (incl. collectiviteitskorting). U krijgt dan 100% bij zorgverleners met contract en 70% bij zorgverleners zonder contract.

3. CZ Zorg-op-maatpolis

De CZ zorg-op-maat-polis is een nuturapolis van CZ. U krijgt 100% vergoeding bij zorgverleners met contract en 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract. Deze basis zorgverzekering is er al vanaf €116,11 per maand.

4. Zilveren Kruis Basis Zeker (naturapolis)

Op de basisverzekering krijgt u 5% korting op de premie via het ondernemerscollectief. Op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering krijgt u 10% korting. De Basis Zeker kosten 125,45 per maand.

Met de naturapolis kunt u terecht bij zorgverleners waarmee Zilveren Kruis een afspraak heeft gemaakt. De kosten die u bij een gecontracteerde zorgverlener schuldig bent, worden geregeld tussen Zilveren Kruis en de zorgverlener.

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan vergoedt Zilveren Kruis maximaal 75% van het gemiddeld tarief waarvoor zij de zorg hebben ingekocht. Overige zorgverleners zijn onder andere een fysiotherapeut, podotherapeut of een zelfstandig behandelcentrum.

 

ZZP zorgverzekering: restitutiepolis

Hieronder ziet u de premies van de ZZP zorgverzekeringen met een restitutiepolis.

€ 114,85
Echte studenten zorgverzekeraar
Anticonceptie vanaf 21 jaar: €2,95
6 behandelingen fysio: €6,95
€ 111,70
Echte studenten zorgverzekeraar
Tandarts vanaf €6,50 p/m
Slimme keus voor studenten
€ 109,25
Beste keus volgens consumentenbond
Leeftijdskorting op alle aanvullende (t/m 29 jaar)
Goede prijs/kwaliteit
€ 109,85
€100 vergoeding bril: €3,75
6x fysio, €30 anticonceptie en buitenland dekking: €6,25
Goedkope basisverzekering

 

ZZP Zorgverzekering vergelijker

Wilt u meer inzicht in de details tussen zorgverzekeraars? Gebruik onderstaande vergelijker! U kunt zelf de beste zorgverzekering samenstelling