Ziektekosten fysiotherapie (vergelijken) 2023

Vergoeding fysiotherapie wordt alleen in uitzonderlijke gevallen verleend door de basisverzekering. De meeste mensen zullen voor een vergoeding fysiotherapie een aanvullende fysiotherapie verzekering moeten afsluiten. De basisverzekering vergoedt fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar en mensen met chronische aandoening. U kunt fysiotherapie gemakkelijk vergelijken via onze vergelijker.

Ziektekosten fysiotherapie basisverzekering

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Afhankelijk van waarom, en uw leeftijd, is te bepalen wat u vergoed krijgt.

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Eventueel meer als dit gewenst is. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen vergoed krijgen. Om welke aandoeningen het gaat staat in de zogenaamde chronische lijst.

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u vergoed vanaf de 21e behandeling. Geen chronische aandoening? Dan wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Ziektekosten fysiotherapie meenemen?

De vergoeding fysiotherapie uit de basis- en aanvullende verzekering gelden voor het jaar waarin u de verzekering afsluit. U kunt dus geen behandelingen meenemen.

Echter, sommige verzekeraars bieden een meeneemservice. U wordt dan de mogelijkheid geboden om de niet gebruikte fysio- behandelingen mee te nemen naar het volgende jaar.

De zorgverzekeraar Ohra biedt zo’n service aan. U kunt dan tot 9 behandelingen meenemen naar het volgende jaar. Maar let op! U bent verplicht om het daaropvolgende jaar weer een aanvullende fysiotherapie verzekering af te sluiten. Dus u zit er 2 jaar aan vast. De meegenomen fysiotherapie behandelingen blijven 1 jaar geldig. De vraag is dus of dit echt zo voordelig is...

Fysiotherapie vergoeding uit aanvullende verzekering

Wilt u het aankomende zorgjaar fysiotherapie vergoed krijgen? Sluit dan een aanvullende ziektekosten verzekering fysiotherapie af. Die kunt u afsluiten bij elke ziektekosten verzekeraar. Maar de premieverschillen zijn behoorlijk groot. Dus vergelijken loont hier ook. Dat kan overigens eenvoudig via onze zorgvergelijker.

Hoe bepaalt u welke aanvullende verzekering het beste past?

  1. Daarvoor bepaalt u eerst hoeveel behandelingen u het volgende jaar verwacht. Dit hangt natuurlijk af van veel factoren waaronder blessuregevoeligheid, of u veel sport e.d.
  2. Vervolgens vergelijkt u de dekking met het aantal verwachte behandelingen. Let op! Wordt de vergoeding in duur of maximaal bedrag aangegeven?
  3. Tot slot checkt u of er een medische verklaring nodig is, en bij welke polis u de aanvullende fysiotherapie verzekering kunt afsluiten. Met een natura- of combinatiepolis krijgt u alleen vergoeding als u naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Vraag dit na bij uw (nieuwe) ziektekosten verzekeraar. Aanvullende fysiotherapie verzekering vergelijken doet u hier.

Uit onderzoek is gebleken dat 64% van de mensen die een zorgverzekering hebben niet op de hoogte zijn van het feit dat er meestal een aanvullende verzekering nodig is om kosten van fysiotherapie vergoed te krijgen.

Mensen die de kosten van fysiotherapie wel uit de basis zorgverzekering vergoed krijgen, zijn mensen met chronische klachten en een verwijzing van de dokter.

Gaat u dus af en toe naar de fysiotherapeut zonder chronische aandoening, dan is het erg verstandig om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

Maar voor hoeveel behandelingen moet u zich verzekeren? Dat is een lastige vraag wat per individu zal verschillen. Maar uit onderzoek van het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) bleek het gemiddelde aantal fysiotherapie behandelingen in 2018 op 9,4 te liggen. Wij raden daarom aan om u voor 9 behandelingen te verzekeren indien u verwacht fysiotherapie behandelingen nodig te hebben.

Losse fysiotherapie verzekering afsluiten

Een losse fysiotherapie verzekering sluit u elders af bij een andere zorgverzekeraar. Dit kan interessant zijn als die verzekeraar een betere dekking bieden tegen een (relatief) lagere premie. Voor een aanvullende ziektekosten verzekering mag de verzekeraar u weigeren. Voor een basisverzekering mag dat wettelijk gezien niet.

Ziektekostenverzekering fysiotherapie vergelijken 2023

De premie en voorwaarden van de aanvullende verzekering fysiotherapie veranderen elk jaar. De verzekeraar mag zelf bepalen wat de inhoud van een aanvullende verzekering is en welke premie zij vaststelt. Alleen de inhoud van de basisverzekering is vastgesteld door de overheid.

Wilt u weten bij welke verzekeraar u de hoogste vergoeding fysiotherapie kunt krijgen? Via onze zorgvergelijker vergelijkt u gemakkelijke alle aanvullende fysiotherapie zorgverzekeringen.

U geeft aan hoeveel vergoeding u wenst en onze vergelijker toont de verschillende aanvullende pakketten voor fysiotherapie verzekeringen.

De vergelijking van de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie zijn er op gericht zijn om u een zo groot mogelijke dekking aan te bieden tegen fysiotherapie-onkosten voor een zo laag mogelijke premie.

Top 5 zorgverzekeringen met fysiotherapie 2023

VerzekeraarBasisverzekeringAanvullend Premie p/mInformatie
FBTO Basis PlusModule Spieren & Gewrichten 350€150,45Naar zorgverzekering
Pro LifePrincipe Polis BudgetMediumpolis€152,45Naar zorgverzekering
Zilveren KruisBasis BudgetAanvullend 2 sterren€152,70Naar zorgverzekering
Zorg en ZekerheidZorg Zeker PolisAV Basis€153,85Naar zorgverzekering
De FrieslandAlles Verzorgd PolisAV Standaard€154,45Naar zorgverzekering

Op basis van gemiddelde duur per episode: 12 behandelingen

Kan uw ziektekostenverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?

Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande zorgvergelijker. Deze zorgvergelijker toont daarna welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past.

Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide zorgvergelijker!

Static Template