Zorgverzekering Orthodontie Vergelijken

De meeste kinderen – tegenwoordig ook veel volwassenen – komen in aanraking met de orthodontist. Meestal wordt dit vroegtijdig – bij kinderen – door de tandarts aangeraden. Zo kan tijdens de groei de stand van tanden en kaken gecorrigeerd worden. Volwassenen komen terug omdat tanden opnieuw scheef gaan staan of omdat er nu wel financiële middelen zijn of nieuwe technieken zoals de Invisalign. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Daarom kan met een aanvullende verzekering best wat geld bespaard worden.

Vergoeding Orthodontie

Een afspraak bij de orthodontist wordt meestal gedaan om ruimtegebrek, scheefgroei of slecht op elkaar passende tanden te verhelpen. De orthodontist zal dan een beugelbehandeling aanraden. Tegenwoordig is er ook Invisalign, een onzichtbare beugel.

Hoe dan ook, u of jij wilt een gebit met rechte tanden en kiezen, en er mooier uitzien. Maar welke ziektekosten verzekeraar heeft de beste vergoeding voor orthodontie? En wat zit er in de vergoeding?

Ten eerste is het goed om te weten dat orthodontie kosten niet onder de basisverzekering vallen. Hierop gelden uitzonderingen zoals een hazenlip of afwijkende kaakgroei bij de geboorte. Wanneer hiervan sprake is zal de behandeling medisch noodzakelijk zijn. De kosten orthodontie vallen dan onder de basisverzekering.

Omdat de kosten voor een beugel meestal hoog oplopen is het verstandig om voor een aanvullende orthodontie verzekering te kiezen. Sommige ziektekosten verzekeraars hebben een wachttijd voordat u een vergoeding krijgt. U betaalt dan eerst een half jaar tot een jaar voor de aanvullende verzekering orthodontie voordat u een vergoeding krijgt.

Aanvullende verzekering orthodontie vergelijken

Verzekeraars maken onderscheid tussen vergoeding onder de 18 jaar en boven de 18 jaar. Via onze zorgvergelijker kunt u eenvoudig uw ziektekosten verzekering en aanvullende verzekering vergelijken. Geef aan dat u een vergoeding wilt voor orthodontie en onze vergelijker zoekt de beste passende zorgverzekering en aanvullende verzekering.

Naar zorgvergelijker 2024

Kosten orthodontie

De kosten voor een beugel bij de orthodontist zijn afhankelijk van het soort beugel en het behandeltraject. Ook speelt mee hoe u de beugel draagt en of u deze zoveel mogelijk draagt zoals is geadviseerd. Dit kan het behandeltraject verkorten of juist verlengen.

Een orthodontist kan niet meer zomaar een hoog uurtarief rekenen. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft een tarievenlijst opgesteld waaraan de orthodontist zich moet houden. Deze tarieven zijn wettelijk vastgesteld en overal gelijk.

Vergoeding orthodontie bij kinderen

Voor kinderen tot 18 jaar kan orthodontie in de aanvullende (gezins) verzekering zitten of anders in de aanvullende tandartsverzekering. Wanneer één van de ouders aanvullend is verzekerd voor orthodontie kan het kind daaronder vallen. Soms moet echter toch een aanvullend verzekering afgesloten worden. Vergelijk via onze zorgvergelijker en geef aan wat uw wensen zijn en welke leeftijdscategorie u (jij) valt.

Vergoeding orthodontie volwassenen

Voor mensen ouder dan 18 jaar moet een aanvullende ziektekosten verzekering afgesloten worden. Daarmee kunnen de kosten van een beugel worden vergoed. De vergoeding van de verschillende (aanvullende) zorgverzekeringen verschillen sterk. Vergelijk dus eerst via onze vergelijker om erachter te komen hoeveel premie u gaat betalen.

Goedkoopste verzekering orthodontie vergelijken

De kosten voor orthodontie vanaf 18 jaar  worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Tenzij het om een aangeboren afwijking gaat.

Om de kosten voor een orthodontische behandeling vergoed te krijgen is een aanvullende verzekering noodzakelijk. Er bestaan echter grote verschillen in de vergoeding per verzekeraar / per polis. Zo kan er vergoed worden tot een maximaal bedrag of een percentage van de kosten. Ook is er meestal een leeftijdsgrens dat ligt op 18 jaar.

Laat u goed voorlichten door uw verzekeraar. Wat zijn de mogelijkheden van vergoeding voor een beugel en wat zijn uw rechten?

Een gemiddelde orthodontie behandeling duurt tussen de 2 en 3 jaar. De kosten daarvan liggen tussen €2.500 en €3.500. Indien u enkele tanden wilt rechtzetten kan dat middels een compromisbehandeling.

Het vinden van de goedkoopste verzekering voor orthodontie – of simpel gezegd de goedkoopste verzekering voor een beugel – is noodzakelijk wanneer u als verzekerde of een van van uw kinderen een beugel krijgt.

Kritisch kijken naar de prijzen van de verzekeringen loont daarbij. U kunt veel besparen op de kosten van de orthodontist of de kosten van de verzekering door goedkope verzekeringen voor orthodontie met elkaar te vergelijken.

Alle verzekeringen orthodontie vergelijken?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?

Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande zorgvergelijker. Deze zorgvergelijker toont daarna welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past.

Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide zorgvergelijker!