Verschillen tussen zorgverzekeraars

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

De basisverzekering is qua inhoud bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Ongeacht bij welke zorgverzekeraar uw een zorgverzekering afsluit, bent u dus met de basisverzekering voor dezelfde dingen verzekerd. Toch is de prijs niet bij elke zorgverzekeraar hetzelfde; de maandpremie die u betaalt, kan nogal verschillen tussen de zorgverzekeraars. Dit komt doordat het huidige zorgstelsel gebaseerd is op het principe dat zorgverzekeraars met elkaar moeten concurreren. Zorgverzekeraars bepalen elk jaar zelf de premie voor het komende jaar, daardoor kan het voor u als consument de moeite waard zijn om elk jaar de zorgpremies met elkaar te vergelijken en over te stappen. De prijs van de zorgpremie komt tot stand door een aantal onderdelen die bij elkaar opgeteld worden. Zie voor meer informatie hierover de pagina ‘Opbouw van de zorgpremie’.

Naast het verschil in prijs, kunnen er nog andere verschillen zijn tussen de zorgverzekeraars:

– Service en kwaliteit
Op het gebied van service en kwaliteit kunnen zorgverzekeraars zich van elkaar onderscheiden. Naast de standaard dekking van de basisverzekering, bieden sommige zorgverzekeraars naar verhouding extra service voor hetzelfde geld. Bijvoorbeeld gegarandeerde zorgbemiddeling wanneer dit nodig is, of een klantenservice die 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken is. Naast de goedkoopste premie voor de basisverzekering, kunt u dus ook kijken of een zorgverzekeraar nog iets extra’s te bieden heeft.

-Keuzevrijheid
Zorgverzekeraars sluiten contracten met verschillende zorgverleners. Dit kan leiden tot verschillende prijzen voor de basispremie. Daarnaast kan dit ook een groot verschil uitmaken voor de keuze die u heeft in het kiezen van bijvoorbeeld een ziekenhuis of kliniek. De ene zorgverzekeraar biedt meer keuzevrijheid dan de andere, afhankelijk van de afgesloten contracten. Vaak kunt u kiezen voor een wat duurder basispakket, waarbij u van meer zorgverleners in uw eigen buurt gebruik kunt maken.

-Soorten polis
Bij sommige zorgverzekeraars kunt u kiezen tussen bijvoorbeeld een naturaverzekering of een restitutieverzekering. Daarnaast zijn er nog andere varianten, zie hiervoor de pagina ‘Polissoorten’. Het kiezen van een bepaald soort polis kan zorgen voor een hogere of lagere prijs, zo zal over het algemeen de zorgpremie voor een restitutieverzekering iets hoger zijn dan voor een naturaverzekering.

-Vrijwillig eigen risico
Voor elke verzekerde en bij elke verzekeraar geldt dat er een verplicht eigen risico gedragen moet worden. Daarnaast kunt u er voor kiezen om vrijwillig het bedrag van uw eigen risico te verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. De mogelijkheden die u hiervoor heeft, verschillen per zorgverzekeraar. Bij de ene verzekering kunt het vrijwillig eigen risico aanpassen in stappen van 100 euro, bij de andere verzekering kunt u alleen kiezen tussen geen vrijwillig eigen risico of het maximale vrijwillig eigen risico van 500 euro.

-Collectieve zorgverzekering
Sommige zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid aan om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Hierbij zijn er bijvoorbeeld afspraken gemaakt tussen bedrijven en organisaties met de zorgverzekeraar, waardoor een grote groep mensen zich collectief kan verzekeren. Een collectieve zorgverzekering levert vaak een lagere zorgpremie op, of gunstige voorwaarden. Het is echter niet per definitie zo dat een collectieve zorgverzekering altijd de beste of goedkoopste optie is.

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande zorgvergelijker. Deze zorgvergelijker toont daarna welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide zorgvergelijker!

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar