Vrije Zorgkeuze Ziektekostenverzekeraars

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Ziektekostenverzekering met vrije zorgkeuze. Dat betekent zelf kiezen in welk ziekenhuis u uw zorg wilt inkopen. In een stressvolle situatie is rijden naar een ziekenhuis ver weg het laatste waar u aan wilt denken. Kies daarom voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze.

Waarom vrije zorgkeuze?

De keuze tussen natura-, budget- en restitutiepolis is voor veel mensen een moeilijke beslissing. Want kunt u op het juiste moment naar een behandelaar van uw keuze? Of moet u een uur rijden naar een ziekenhuis terwijl er sprake is van een spoedgeval? Onzekerheid over de beperking van artsenkeuze speelt een belangrijke rol.

In het kort kunt u kiezen voor een polis met vrije artsenkeuze (restitutie), beperkte artsenkeuze (natura) of zeer beperkte artsenkeuze (budget).

Vrije artsenkeuze (restitutie)

Met een restitutiepolis krijgt u doorgaans een volledige vergoeding voor alle zorgverzekeraars. U bent vrij om zelf een ziekenhuis of specialist te kiezen. Let wel dat u mogelijk de rekening dient voor te schieten als uw behandelaar geen contract met uw zorgverzekeraar heeft.

Let op! Iedereen kan, ongeacht zijn of haar zorgpolis, altijd terecht bij iedere zorgverlener die het snelst te bereiken is voor spoedeisende zorg! Dus een zorgpolis heeft geen effect of spoedeisende situaties.

Beperkte artsenkeuze (natura)

Bij een naturapolis bent u beperkt in het aantal zorgverleners waar u naar toe kunt voor een planbare behandeling of operatie. Zorgverzekeraars hebben op die manier meer overzicht en grip op de kosten. Daardoor is de premie van een naturapolis lager.

Bij behandelaars die geen contract hebben met uw zorgverzekeraar zal u een deel van de kosten zelf moeten betalen.

Let op! Iedereen kan, ongeacht zijn of haar zorgpolis, altijd terecht bij iedere zorgverlener die het snelst te bereiken is voor spoedeisende zorg! Dus een zorgpolis heeft geen effect of spoedeisende situaties.

Zeer beperkte artsenkeuze (budget)

Een budgetpolis heeft in feite dezelfde voorwaarden als een naturapolis. Echter is de keuze voor een behandelaar nog beperkter. Ook krijgt u bij sommige verzekeraars nog minder vergoed voor niet-gecontracteerde zorg.

Let op! Iedereen kan, ongeacht zijn of haar zorgpolis, altijd terecht bij iedere zorgverlener die het snelst te bereiken is voor spoedeisende zorg! Dus een zorgpolis heeft geen effect of spoedeisende situaties.

ziektekostenverzekeringen met vrije zorgkeuze

Vergelijk hieronder alle ziektekostenverzekeringen met vrije zorgkeuze op basis van beste prijs/kwaliteit. Vul uw gegevens alvast in en laat onze vergelijker bepalen welke zorgverzekering het beste bij u past. Nadat u uw gegevens heb ingevuld kunt u kiezen voor volledige keuzevrijheid. U kunt ook alle ziektekostenverzekeringen vergelijken met of zonder een hoog vrijwillig eigen risico.

 

 

Spoedeisende zorg of geplande zorg?

Wanneer we over vrije zorgkeuze praten is het belangrijk onderscheid te maken tussen spoedeisende zorg en geplande zorg. Voor spoedeisende zorg in eigen land is extra verzekeren niet nodig. Spoedeisende zorg is zorg dat niet kan wachten. Daarom is het zo geregeld dat u altijd terecht kunt bij de dichtstbijzijnde arts en zorgverlener, ongeacht welke polis u hebt afgesloten. Of dat nu een goedkope budget polis is of een naturapolis of een restitutiepolis.

Polissoort van uw zorgverzekering gaat een rol spelen bij geplande zorg. Wanneer u een geplande medische behandeling moet ondergaan dan zal het soort polis uitmaken voor de vergoeding die u krijgt en waar u terecht kunt. Heeft u een polis met beperkte zorgkeuze? Dan zal u vooraf moeten checken of u behandelend arts/zorgverlener  een contract heeft met uw zorgverzekering. Indien u geen voorkeur heeft voor ziekenhuis of arts dan is beperkte zorgkeuze geen probleem.

In de zorgverzekeringswet is vastgelegd dat alle Nederlanders de mogelijkheid moeten om zelf te kiezen naar welke zorgverlener zij gaan. Zorgverzekeraars mogen echter polissen aanbieden waarbij de artsenkeuze beperkt is.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Plaats een reactie