Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts? Dan kunnen de jaarlijkse tandartskosten behoorlijk hoog oplopen. Het is daarom niet voor niets dan dit de meest gekozen aanvullende ziektekosten verzekering is. Mede omdat de kosten van een bezoek aan de tandarts niet vergoed worden vanuit de basisverzekering. Wilt u wel een vergoeding ontvangen voor tandartskosten? Kies dan voor een aanvullende tandartsverzekering als aanvulling op uw zorgverzekering. Via onze vergelijker vindt u snel en gemakkelijk de best passende.

Wel of geen tandverzekering nemen?

Bij een aanvullende verzekering dient u zo-ie-zo vooraf na te denken over de tandartskosten die u het komende jaar denkt te gaan maken.  Gaat u alleen voor de periodieke controle van uw gebit? En heeft u verder geen (andere) aanvullende tandbehandelingen nodig? Dan is een aanvullende tandverzekering waarschijnlijk niet nodig. Een bezoek aan de tandarts kunt u dan beter zelf betalen.

Maar, gaat u meer dan 2 keer per jaar op controle inclusief gebitsreiniging? En moet u regelmatig een prijzige behandeling (trekken of vullen bijvoorbeeld) ondergaan? Dan is een tandartsverzekering waarschijnlijk goedkoper. Ook als u al wat ouder bent (boven de 30 jaar) kunt u meer tandartsbehandelingen aan uw gebit verwachten. Maar het is altijd verstandig vooraf een inventarisatie te maken en daarna via onze vergelijker de best passende tandartsverzekering vinden.

Tandverzekering voor kinderen jonger dan 18 jaar?

Voor kinderen jonger dan 18 jaar zijn tandartskosten via de basisverzekering gedekt. Een aanvullende verzekering is dan vaak niet nodig. Dit geldt overigens ook voor andere zorgkosten. Uw kind is gratis meeverzekerd op uw ziektekosten verzekering. Bent u ouder dan 18 jaar? Of wordt je binnenkort 18 jaar? Dan worden tandartskosten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u toch dekking voor periodieke controle en overige behandelingen? Overweeg dan een aanvullende tandverzekering af te sluiten. Dit doet u eenvoudig via onze zorgvergelijker. De goedkoopste ziektekostenverzekering staat altijd bovenaan.

Aanvraag tandverzekering geweigerd?

Een aanvullende tandverzekering moet u aanvragen bij uw ziektekosten verzekeraar. Of als u een losse tandverzekering wilt bij een andere verzekeraar. De ziektekosten verzekeraar heeft geen acceptatieplicht. Daarnaast kan de verzekeraar uw aanvraag weigeren. De meest voorkomende reden hiervoor is dat zij te hoge kosten verwachten.

Heeft u al een tandverzekering en wilt u overstappen? Dan is het verstandig eerst op acceptatie van uw nieuwe zorgverzekeraar te wachten. Meestal worden voorwaarden gesteld waaraan u als verzekerde moet voldoen. De ziektekosten verzekeraar kan om een saneringsverklaring vragen bijvoorbeeld. Hierin wordt opgenomen of er geen achterstallig onderhoud aan uw gebit is. En soms geldt er een wachttijd.

Medische verklaring voor tandartsverzekering nodig?

Bij de aanvraag van een tandverzekering met een vergoeding van maximaal 250 euro per jaar worden vaak geen extra aanvullende vragen gesteld. U wordt meestal zo geaccepteerd. Maar bij de duurdere aanvullende tandverzekeringen met een hoge vergoeding kan de verzekeraar om een medische verklaring vragen. Daarin wordt de staat van uw gebit en de te verwachten kosten beschreven. De verzekeraar zal aan de hand hiervan beoordelen of zij u accepteren.

Deze zorgverzekeraars hanteren geen medische acceptatie voor de tandartsverzekering:

-CZ
-De Friesland
-DSW
-FBTO
-HEMA
-Interpolis
-Menzis
-Pro Life
-Stad Holland
-UMC
-United Consumers
-Univé
-VGZ
-Zilveren Kruis
-Zorg en Zekerheid

Geldt een wachttijd voor een aanvullende tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering met een lage dekking kan over het algemeen direct afgesloten worden zonder extra vragen of acceptatievoorwaarden te stellen. Maar bij een tandartsverzekering met een hoge dekking ligt dat anders. Dan geldt een acceptatieprocedure. De specifieke voorwaarden bepaalt de verzekeraar zelf. Dit kan een vragenlijst zijn of een saneringsverklaring. Bij directe acceptatie geldt soms wel een wachttijd. U krijgt dan niet alle behandelingen direct vergoed maar u moet daarvoor 6 maanden tot een jaar wachten. Dit geldt vaak voor nieuwe klanten en een tandverzekering bij een andere verzekeraar. Voor orthodontie geldt bijna altijd een wachttijd.

Wat kost een tandartsverzekering?

Wat een tandartsverzekering kost verschilt per verzekeraar. De ziektekosten verzekeraar mag zelf bepalen wat de inhoud, dekking en premie van deze aanvullende verzekering is. Daarnaast verschilt het per tandartspraktijk en per verzekeraar hoeveel u vergoed krijgt. Daarnaast bieden verzekeraars verschillende pakketten waardoor eerst vergelijken is aan te raden. Via onze ziektekosten verzekering vergelijker vindt u eenvoudig de beste tandartsverzekering.

Naar zorgvergelijker 2025

Beste tandverzekering 2025

Hieronder ziet u twee tabellen met aanvullende tandverzekeringen. De eerste tabel geeft een overzicht van de beste aanvullende tandverzekeringen met een vergoeding tot 250 euro waarbij 75% van de kosten worden gedekt.

De tweede tabel geeft een overzicht van de beste aanvullende tandverzekeringen met €500 maximaal vergoeding tegen 75% dekking.

Tandartsverzekering met hoogste dekking

Gebruik onze vergelijker om de goedkoopste tandartsverzekering te vinden met de hoogste dekking. De inhoud, premie en dekking mogen zorgverzekeraars zelf bepalen. Let op dat de vergoedingen uiteenlopen van 50% tot 100%.

Inventariseer uw tandartskosten voor het aankomende jaar. verwacht u een duurdere behandeling of gaatjes die gevuld moeten worden? Misschien wilt u een beugelbehandeling of Invisalign behandeling? Voor die laatste moet de tandarts of orthodontist met een begroting komen. Dat is verplicht.

Heeft u een goed beeld van de te verwachten kosten voor het aankomende jaar? Ga dan vergelijken via onze vergelijkingsmodule. Geef aan hoeveel dekking u wilt en start met vergelijken. de goedkoopste ziektekosten verzekering komt bovenaan. Succes!

Losse tandverzekering afsluiten?

In plaats van bij dezelfde verzekeraar een basisverzekering en aanvullende tandverzekering af te sluiten, kunt u ook elders een losse tandartsverzekering afsluiten.

Dit kan soms interessant zijn omdat die verzekeraar een hogere vergoeding biedt of goedkoper is. In de praktijk zal u merken dat er maar een paar ziektekosten verzekeraars zijn waar dat kan. Meestal ook nog tegen minder gunstige voorwaarden en hogere premie.

Het is verstandig om eerst contact op te nemen met de verzekeraar. Meestal krijgt u dan een vragenlijkst die u (online) moet invullen. Een losse tandartsverzekering kunt u afsluiten bij Zilveren Kruis, United Consumers, De Friesland en ONVZ.

Weert wel dat veel verzekeraars er niet happig op zijn als u een losse tandartsverzekering wilt afsluiten.

Implantaat vergoeding uit Aanvullende tandverzekering?

Regelmatig moeten mensen een tand missen. Wij relateren dit aan twee oorzaken: 1) onze voeding en voedingsgewoonten (geen remineralisatie van het gebit) en 2) het verdienmodel van de tandarts (prijzige behandelingen leveren meer op).

Om uw mooi glimlach terug te krijgen wilt u een implantaat. En de behandelkosten van een implantaat  kunnen hoog oplopen. Daarom is het verstandig hiervoor een tandverzekering af te sluiten. Een tandimplantaat kost zomaar 350 euro excl. Daarbovenop komen dan ook nog eens behandelkosten.

De basisverzekering vergoed geen implantaten (er zijn hoge uitzonderingen). Voor een implantaat moet u een aanvullende tandverzekering afsluiten. Let wel, u bent gebonden aan een maximum bedrag waardoor u vaak niet de volledige rekening vergoed krijgt.

Goedkoopste tandartsverzekering 2025 vergelijken

Het vinden van de de goedkoopste tandartsverzekering is niet makkelijk. Sommige verzekeraars dekken deels (75%) de tandartskosten, andere verzekeraars dekken 100%. Hierbij kunt u vaak zelf kiezen tot welk bedrag u aanvullend verzekerd bent.

Op deze pagina vindt u de goedkoopste aanvullende verzekeringen voor tandartskosten. De insteek is om een zo groot mogelijke dekking aan te bieden tegen onkosten die u bij de tandarts maakt voor een zo laag mogelijke premie.

Om goed tandartsverzekeringen te vergelijken moet u goed nadenken wat de onkosten kunnen zijn in 2025.

Alleen een controle? Dan is een basisdekking genoeg. Verwacht u duurdere behandelingen? Dan is een aanvullende tandverzekering geen overbodige luxe.

Houdt ook rekening met kosten orthodontie (voor uw kinderen). Vraag hiervoor altijd een begroting bij uw orthodontist.

Na de inventarisatie kunt u gaan vergelijken. Dat doet u met onze handige zorgvergelijker. De goedkoopste tandartsverzekering komt bovenaan te staan. Vul hieronder alvast uw gegevens in en druk op de groene button. Vervolgens kunt u uw vergelijking afmaken. Succes. Tandartsverzekeringen vergelijken doet u hier.

Plaats een reactie