VGZ goedkoopste zorgverzekering

vgz verzekeraar logoBij VGZ kiest u voor een goedkope zorgverzekering met hoge vergoedingen en uitgebreide dekkingen. U kunt kiezen voor VGZ Ruime Keuze (naturapolis) of VGZ EigenKeuze (restitutiepolis).

VGZ Ruime Keuze geeft een complete basisdekking voor belangrijke zorg als huisarts, geneesmiddelen en standaard zorg ik het ziekenhuis. Zorg bij zorgverleners met contract worden tot 100% vergoed en bij zorgverleners zonder contract voor 80%.

VGZ Eigen Keuze geeft een complete basisdekking voor belangrijke zorg als huisarts, geneesmiddelen en standaard zorg ik het ziekenhuis. Zorg bij zorgverleners met contract worden tot 100% vergoed en bij zorgverleners zonder contract ook. Daarvoor betaalt u wel een hogere premie (€127,70).

VGZ heeft naast twee aantrekkelijke basisverzekeringen ook enkele aanvullende pakketten samengesteld met o.a. fysiotherapie, alternatieve zorg, brillen en lenzen en kraamzorg. Een aanvullende verzekering met de meest voorkomende onverwachte kosten.

Met de tandartsverzekering heeft u de keuze om van €250 tot €1000 verzekerd te zijn. Met de VGZ Tand Beter en de VGZ Tand Best bent u ook verzekerd voor orthodontie vanaf 18 jaar.

Met deze aanvullende pakketten hoeft u niet langer meer te zoeken naar een geschikte dekking voor uw aanvullende zorgkosten.

VGZ Basisverzekering 2023

Bij VGZ heeft u de keuze uit drie basisverzekeringen: VGZ Basis Keuze (natura), VGZ Ruime Keuze (natura) en VGZ Eigen keuze (combinatiepolis). De inhoud van de basisverzekering is overal hetzelfde. Echter bepaalt het soort polis hoeveel vergoeding u krijgt.

VGZ Basis Keuze (naturapolis)

met de VGZ Basis Keuze bent u verzekerd van goede zorg. U kunt kiezen uit twee naturapolissen. Deze VGZ Basis Keuze is een naturapolis. U krijgt 100% vergoeding bij zorgverleners met contract en 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract. Bekijk het het dichtstbijzijnde ziekenhuis, dokter of andere behandelaar een contract heeft met VGZ.

Premie 2023: €132,95

VGZ Ruime keuze (naturapolis)

Met de VGZ Ruime Keuze basisverzekering heeft u een betere dekking. U krijgt namelijk 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract en 100% bij zorgverleners met contract. U kunt er desondanks vanuit gaan dat u bij de meeste zorgverleners gewoon terecht kunt. Check altijd even of uw vaste specialisten / zorgverleners een contract hebben met VGZ.

Premie 2023: €141,95

VGZ Eigen Keuze

De VGZ Eigen Keuze is een combinatiepolis. Dit wil zeggen dat u in de meeste gevallen 100% van uw zorgkosten vergoed krijgt. Met deze polis heeft u de meeste vrijheid in zorgverleners. Daarvoor betaalt u dan ook wel een hogere premie.

Premie 2023: €153,65

 

VGZ Aanvullende ziektekostenverzekering 2023

VGZ Aanvullend Instap

 • Fysiotherapie: 6 behandelingen
 • Zwangerschap: geen
 • Zorg in het buitenland: volledig vergoeding van extra kosten
 • Alternatieve zorg: geen
 • Anticonceptie: geen
 • Brillen en lenzen: geen

Premie 2023: €5,95 p/m

VGZ Aanvullend Goed

 • Fysiotherapie: 9 behandelingen
 • Zwangerschap: Geen
 • Zorg in het buitenland: volledig vergoeding van extra kosten
 • Alternatieve zorg: max. €200 per jaar / €40 per dag
 • Anticonceptie: volledige vergoeding buiten basisverzekering
 • Brillen en lenzen: geen

Premie 2023: €12,35 p/m

VGZ Aanvullend Beter

 • Fysiotherapie: 16 behandelingen
 • Zwangerschap: volledig
 • Zorg in het buitenland: volledig vergoeding van extra kosten
 • Alternatieve zorg: max. €300 per jaar / €40 per dag
 • Anticonceptie: volledige vergoeding buiten basisverzekering
 • Brillen en lenzen: €100 per 3 jaar

Premie 2023: €25,20 p/m

VGZ Aanvullend Best

 • Fysiotherapie: 20 behandelingen
 • Zwangerschap: volledig
 • Zorg in het buitenland: volledig vergoeding van extra kosten
 • Alternatieve zorg: max. €500 per jaar / €40 per dag
 • Anticonceptie: volledige vergoeding buiten basisverzekering
 • Brillen en lenzen: €125 per 3 jaar

Premie 2023: €43,15 p/m

VGZ Aanvullende tandverzekering 2023

Met de VGZ aanvullende tandverzekeringen bent u goed verzekerd voor kosten bij uw tandarts of mondhygiënist. Voor een gezond gebit en geen gedoe met extra kosten sluit je een tandverzekering af. Ook voor orthodontie zijn er mogelijkheden.

VGZ Tand Goed

Met deze extra tandverzekering 100% vergoeding op controles en 80% vergoeding voor overige behandelingen. U krijgt tot maximaal €250 vergoed.

Kunstgebit volledige vergoeding eigen bijdrage.

Premie 2023: €15,50 p/m

VGZ Tand Beter

Deze aanvullende tandverzekering vergoed tot maximaal €500 per jaar. U krijgt 100% van de kosten voor controles en 80% vergoeding op kosten voor overige behandelingen.

Orthodontie tot 18 jaar geen vergoeding. Orthodontie boven 18 jaar €1500 voor beugel voor de duur van de verzekering. 1 jaar wachttijd.

Kunstgebit volledige vergoeding eigen bijdrage.

Premie 2023: €26,75 p/m

VGZ Tand Best

Tandartskosten worden tot €1.000 vergoed waarbij 100% voor controles en 80% voor overige behandelingen. Wel geldt 1 jaar wachttijd.

Orthodontie tot 18 jaar: €2.500 vergoeding voor de duur van de verzekering. Wachttijd 1 jaar

Kunstgebit volledige vergoeding eigen bijdrage.

Premie 2023: €52,40 p/m

Voorkeursbeleid medicijngebruik VGZ

Ook VGZ is een verzekeraar waarbij geen eigen risico geldt voor voorkeursmedicijnen. Wat is het voorkeursbeleid? Dit wil zeggen dat VGZ van een aantal medicijnen alleen de goedkoopste variant gaat vergoeden.

Bij VGZ betaalt u voorkeursmedicijnen NIET via het eigen risico! Dit wil zeggen dat wanneer u regelmatig medicijnen gebruikt, de kosten daarvan niet worden verrekent met het verplicht of vrijwillig eigen risico.

Vaak maken meerdere fabrikanten een medicijn met een bepaalde werkzame stof. De goedkope variant wordt dan vergoed door VGZ. De aangewezen voorkeursmedicijnen vindt u op de website van VGZ.

Goedkoopste zorgverzekering VGZ

De goedkoopste zorgverzekering bij VGZ kost € 117,95 per maand. Dit bij een eigen risico van € 885,-. Zonder dit verhoogd eigen risico betaalt u € 132,95 voor de basispremie. U kunt nog meer korting krijgen als u per kwartaal, half jaar of per jaar uw premie betaalt.

Goedkoper dan VGZ?

Kan uw zorgverzekering goedkoper dan VGZ?

Klik dan op onderstaande button om naar onze zorgvergelijker te gaan. U vult aldaar de nodige gegevens in die minimaal nodig zijn om voor u een goede vergelijking te maken. Wij zijn een onafhankelijke vergelijker en ontvangen geen geld van zorgverzekeraars. Wij vergelijken alle grote zorgverzekeraars en prijsvechters...