Goedkoopste Ziektekostenverzekering 2024

De goedkoopste ziektekostenverzekering van 2024 vindt u op ziektekosten-vergelijken.nl. Met de goedkoopste ziektekostenverzekering kunt u al snel honderden euro’s besparen. Heeft u bijvoorbeeld een vergoeding nodig voor de tandarts komend jaar? Kijk dan bij de goedkoopste tandartsverzekering en zorg ervoor dat u de goedkoopste ziektekostenverzekering vindt.

Vrije Zorgkeuze

Kiest u voor een natura-, budget- of restitutiepolis / combinatiepolis? Voor veel mensen is dit een moeilijke beslissing. Want op het moment dat u een snel naar een zorgverlener moet wilt u altijd en overal terecht kunnen.

Ten eerste kunt u kiezen voor een polis met vrije artsenkeuze (restitutie). U heeft de vrijheid om zelf uw ziekenhuis of specialist te kiezen. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met uw voorkeursarts dan moet u de rekening wel voorschieten.

Ten tweede is er de beperkte artsenkeuze (naturapolis). Zorgverzekeraars beperken het aantal zorgverleners waar u terecht kunt voor een planbare behandeling op operatie. Voor zorgverzekeraars is er op die manier een goed beeld van zorgverleners en bijbehorende kosten. Daarom is de premie lager.

Tot slot kunt u kiezen voor zeer beperkte artsenkeuze (budget polis). In principe gelden dezelfde voorwaarden als een naturapolis. Met dit verschil dat u met een meer beperkte keuze te maken hebt. Tevens krijgt u bij sommige niet-gecontracteerde zorgverleners een lagere vergoeding.

LET OP! Iedereen heeft ongeacht zijn zorgpolis recht op spoedeisende zorg bij de zorgverlener die het snelst te bereiken is! Alleen bij ingeplande specialistisch behandelingen komt u met een budgetpolis voor beperkende voorwaarden te staan!

5 goedkoopste ziektekostenverzekeringen 2024

ZorgverzekeraarPakketZorgpremie p/mNaar Zorgverzekering
UnivéUnivé Zorg Select €107,45Bekijken
United ConsumersUC Bewuste Keuze€107,45Bekijken
Nationale NederlandenZorg Voordelig€108,30Bekiken
SallandBasispolis€109,90Bekijken
DitzoGoede Keuze€111,45Bekijken

De goedkoopste ziektekostenverzekering in 2024 is de Univé Zorg Select Polis Deze basisverzekering kost in 2023 €107,45 p/m met een eigen risico van €885. De goedkoopste zorgverzekering met alleen het verplicht eigen risico van 385 euro is VinkVink. De premie van de VinkVink basisverzekering is €125,00 per  maand.

Goedkoopste Ziektekostenverzekering Studenten

Ook de goedkoopste ziektekostenverzekering voor jongeren en studenten heeft meestal een eigen risico van 885 euro. Veel verzekeraars zeggen een aparte zorgverzekering te hebben voor studenten maar dat is er meestal gewoon een met een maximaal eigen risico.

Hoewel, er zijn zorgverzekeraars die inderdaad speciale zorgverzekeringen aanbieden voor studenten. Houdt er rekening mee dat de basisverzekering altijd en overal gelijk is.

Bij de echte studenten zorgverzekeringen heb je de keuze uit een select aantal gecontracteerde zorgverleners en kun je alleen online contact hebben met je zorgverzekeraar.

De aanvullende zorgverzekering voor studenten biedt meestal een zeer beperkte aanvullende dekking. Meestal wel tegen een scherp tarief overigens. meestal dekken die aanvullende verzekeringen zaken voor jongeren zoals anticonceptie, tandartskosten en fysiotherapie. En meestal een werelddekking omdat jongeren veel reizen.

Wij hebben toch een 4 tal studentenverzekeringen gevonden waar je als studenten veel voordeel bij kan hebben. Zo heeft Zilveren Kruis twee speciaal op studenten gerichte zorgverzekeringen. Daarnaast bieden Zorg en Zekerheid als United Consumers aantrekkelijke kortingen voor studenten en jongeren. Klik hieronder op de button voor de goedkoopste  zorgverzekeringen (en beste) voor studenten.

Prijsverschillen Ziektekostenverzekering

Ook zo benieuwd waarom de ene basisverzekering goedkoper is dan de ander? Wat de goedkoopste basisverzekering voor u is wordt bepaald door uw zorgbehoefte. Daarom is voor een ander de goedkoopste basisverzekering niet altijd dezelfde. Welke factoren bepalen uiteindelijk de prijsverschillen tussen ziektekostenverzekeringen?

  • Vrije zorgkeuze: zonder vrije zorgkeuze bent u afhankelijk van afspraken omtrent prijs en kwaliteit tussen ziektekosten verzekeraar en zorgverlener. Er wordt vooraf zorg in gekocht door de verzekeraar. Meestal bent u dan goedkoper uit. Natura- en budgetpolis zijn goedkoper.
  • Vrijwillig eigen risico: kiest u voor een hoger risico? Dan krijgt u een korting op de basispremie. Met alleen een wettelijk eigen risico betaalt u meer premie dan bij een verhoogd eigen risico.
  • Collectieve basisverzekering: afsluiten van een basisverzekering via een collectief loont nog steeds. U kunt maximaal 5% korting krijgen op de basispremie.
  • Aanvullende verzekering: geeft u extra dekking maar daartegenover staat dat u extra premie betaald. Sluit alleen af als u die extra zorg ook écht nodig heeft!
  • Eigen bijdrage en hulpmiddelen: eigen bijdrage betaalt u via het verplicht eigen risico. Ook medisch hulpmiddelen worden niet volledig vergoed. Nauwelijks medicijn gebruik en geen medische hulpmiddelen nodig? Kies voor een goedkope ziektekostenverzekering.

Het eigen risico en een collectieve verzekering hebben de meeste invloed op uw zorgpremie. Door een vrijwillig eigen risico te nemen gaat de basispremie direct omlaag. Bij een maximaal eigen risico bespaart u tot wel €25 per maand.

Goedkope Ziektekostenverzekering Kiezen

Als u een zorgverzekering kiest raden wij altijd aan om dat te doen op basis van uw zorgbehoefte. Uw zorgbehoefte verschilt en kan volgend jaar anders zijn dan dit jaar.

Heeft u het afgelopen jaar nauwelijks zorg nodig gehad? Dan bespaart u door een goedkope ziektekostenverzekering af te sluiten. Deze hebben meestal een natura- of budgetpolis.

Bij deze polissen hoort een beperkte tot ruime zorgkeuze. Mogelijk kunt u niet overal terecht voor zorg. Check dit dus vooraf. Voor spoedeisende zorg kunt u altijd overal terecht!

Wanneer sluit u geen goedkope zorgverzekering af?

Als u bijvoorbeeld regelmatig zorg nodig hebt, een chronische aandoening hebt, regelmatig (hoge) zorgkosten maakt of volledig vrije zorgkeuze wilt.

Een goedkope zorgverzekering sluit u natuurlijk wel af als u zelden zorg nodig heeft, beperkte zorgkeuze voldoende is, een hoog eigen risico accepteert.

Budgetpolis vs Naturapolis

De goedkoopste ziektekostenverzekering heeft bijna altijd een budget naturapolis. Maar deze polissen hebben meestal wel strengere polisvoorwaarden. Een budgetpolis geeft een beperkte keuze in zorgverleners. Dit betekent dat u voor bepaalde ingrepen alleen gebruik kunt maken van een zorgverlener die afspraken heeft gemaakt met uw ziektekostenverzekeraar. Met een naturapolis heeft u meer vrije zorgkeuze. U kunt dan bij veel zorgverleners en ziekenhuizen gewoon terecht.

Houdt er wel rekening mee dat een budgetpolis de uitgeklede versie van de naturapolis is. Dus wanneer u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat dan wordt maar een deel van de zorgkosten vergoed. Meestal tussen 65% en 75% van uw zorgnota. De lagere vergoeding heeft er ook mee te maken dat uw ziektekostenverzekeraar met minder zorgverleners een contract heeft.

Overweegt u een budgetpolis? Check dan vóóraf of uw zorgverzekeraar een contract heeft met uw ziekenhuis of zorgverlener in de buurt.

Vergoeding Goedkoopste Ziektekostenverzekering

Een belangrijk punt: vergoed een goedkope basisverzekering alle zorgkosten die u maakt? Dat is afhankelijk van de inhoud van de basisverzekering. De inhoud wordt ieder jaar door de overheid opnieuw bepaald. Alle essentiële zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Iedereen betaalt daarnaast een verplicht eigen risico van €385 voor zorg uit het basispakket. Op enkele uitzondering van zorg na.

Goedkoopste Ziektekostenverzekering Vergelijken

Een passende zorgverzekering vinden gaat tegenwoordig niet meer zonder vergelijker. Er zijn immers teveel zorgverzekeraars om deze zelfstandig te vergelijken. Op zoek naar de beste en goedkoopste zorgverzekering die bij uw zorgsituatie past? Maak dan gebruik van onze zorgvergelijker 2024 en kies de zorgverzekering die het beste bij u past.

Plaats een reactie