Beste ziektekosten verzekering 2025

De beste ziektekosten verzekering 2025. Daar bent u toch naar op zoek? Geld besparen op een lage premie is niet altijd de beste manier om uw zorgverzekering te vinden. Sommige mensen willen gewoon de beste zorgverzekering. Maar de beste ziektekosten verzekering  2025 is afhankelijk van de dekking die u nodig heeft. Vergelijk de onderstaande zorgverzekeraars met elkaar om de beste ziektekosten verzekering 2025 te vinden die bij u past. U kunt ook kijken naar veelgebruikte dekkingen zoals een brilvergoeding of een tandartsdekking. Deze vindt u aan de rechterkant. Succes met vergelijken!

Zorgverzekering vergelijken

Wat is de beste ziektekosten verzekering?

Wat de beste ziektekosten verzekering is hangt af van uw specifieke wensen. En is daarom voor iedereen anders. Uw zorgbehoefte verandert. Ook de inhoud van het basispakket, en de aanvullende verzekering veranderen elk jaar. Ook de zorgpremie verandert elk jaar. Daarom is de beste ziektekosten verzekering alleen met een goede zorgvergelijker te vinden. Met een goede inventarisatie vooraf, en een goede vergelijking komt u er snel achter wat voor u de beste zorgverzekering is.

De best beoordeelde zorgverzekeraars  in 2025 volgens zorgwijzer zijn:

 1. DSW (8,7)
 2. Stad Holland (8,6)
 3. ASR zorgverzekering (8,4)
 4. Pro Life (8,3)
 5. PNOzorg (8,2)

Klanten hechten vooral waarde aan een goede bereikbaarheid van klantenservice, vlugge uitbetaling van declaraties en uitgebreide dekkingsmogelijkheden.

De beste zorgverzekeraars onder de prijsvechters volgens zorgwijzer zijn:

 1. Anderzorg (8,1)
 2. Just (8,1)
 3. FBTO (8,0)
 4. De Friesland (8,0)
 5. ZieZo (8,0)

Vooral vanwege de scherpe prijs, snelle vergoeding en goede klantenservice worden door klanten van Anderzorg belangrijk gevonden. Just heeft een goed werkende app en een uitstekende klantenservice. FBTO heeft duidelijke aanvullende modules.

De beste ziektekosten verzekering diegene is met de laagste premie en met ruime dekking. FBTO is zo’n verzekeraar. Maar de goedkoopste zorgverzekering met een maximaal eigen risico is ZieZo. Echter heeft u wel beperkte keuzevrijheid. Voor de aanvullende zorgverzekering moet u echt onze zorgvergelijker raadplegen.

Top 5 beste ziektekosten verzekering

Wij bekeken alle ziektekosten verzekeringen en kwamen tot de volgende top 5 die een complete dekking geven tegen een lage premie. Maar we raden aan ook altijd zelf te gaan vergelijken.

De beste ziektekosten verzekering vinden

Hoe gaat u de beste ziektekostenverzekering vinden? Waar gaat u op letten zodat u de best passende ziektekostenverzekering vindt? U bepaalt dat aan de hand van onderstaande criteria.

 1. Hoeveel vrije zorgkeuze wilt u? Dit houdt verband met het soort polis dat u afsluit. U heeft de keuze uit een natura, combinatie of restitutiepolis. Het verschil tussen de polissen is de vrijheid die u heeft om naar een zorgverlener te gaan. De hoogte van de premie bepaalt hoeveel u vergoed krijgt van uw zorgnota. Met een budgetpolis of naturapolis heeft u beperkte of ruime keuze d.w.z., alleen bij contracteerde zorgverleners krijgt u de volledige rekening vergoed.
 2. Hoeveel eigen risico kunt u dragen? Bij de basisverzekering hoort een verplicht eigen risico. Maar daarnaast bepaalt u zelf het vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het totale eigen risico, hoe lager de premie. Laat dit ook afhangen van hoeveel zorgkosten u het aankomende jaar verwacht.
 3. Wilt u alles online regelen? Met een natura)online, of budget(online) polis regelt u vaak alles online en/of via de app. Dat kan veel voordelen hebben en handig werken. Maar u moet daar wel voor in staan.
 4. Ook op zoek naar uitgebreide aanvullende dekking? Als u regelmatig naar een fysiotherapeut gaat of de tandarts/mondhygiënist, dan kan een aanvullende verzekering interessant zijn. Fysiotherapie is vanaf 6 behandelingen interessant. Tandarts dekking vanaf 100 euro. Maar denk ook aan kraamzorg of orthodontie. Kosten hiervoor kunnen ook flink oplopen!

De beste zorgverzekering met de meest ruime dekking en een lage premie is FBTO. U sluit dan een restitutiepolis af met vrije zorgkeuze en een aantrekkelijke premie.

Beste ziektekosten verzekering vergelijken

Wilt u weten of uw huidige ziektekosten verzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw ziektekosten verzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande zorgvergelijker. Deze zorgvergelijker toont daarna welke ziektekosten verzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige verzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Klik op de blauwe button en ga direct vergelijken!

Naar zorgvergelijker 2025

Plaats een reactie