Vrijwillig Eigen Risico

Vrijwillig Eigen Risico

U kunt het verplicht eigen risico van 385 euro verhogen met een vrijwillig eigen risico van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. In ruil voor een verhoging van het eigen risico krijg u een korting op de premie basisverzekering. Een hoger eigen risico geeft een grotere korting op de basisverzekering.

U verhoogt het eigen risico met een vrijwillig eigen risico als u het komende jaar verwacht weinig gebruik te maken van zorg uit de basisverzekering. Het eigen risico geldt dus alleen voor de basisverzekering. Als het eigen risico is opgebruikt dan is dat dus niet van invloed voor zorg vanuit de aanvullende verzekering.

Het eigen risico heeft niets te maken met de eigen bijdrage. De eigen bijdrage is een bedrag dat u standaard voor bepaalde zorg moet betalen ongeacht of u nog eigen risico hebt of niet. De eigen bijdrage wordt dan ook niet verrekend met het eigen risico. De overheid bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage en voor welke zorg dit geldt.

Via deze website kunt u gemakkelijk vergelijken wat de beste zorgverzekering is met een verhoogd eigen risico! Bekijk onze speciale pagina over het eigen risico en vergelijk de premies van alle zorgverzekeraars!