Zorgverzekering Jongeren

Zorgverzekering Jongeren

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Jongeren die 18 jaar worden moeten zelf een zorgverzekering afsluiten en moeten dat per de eerste dag van de maand doen nadat zij 18 jaar zijn geworden. Ook komen jongeren vanaf dat moment – tot een bepaalde inkomensgrens – in aanmerking voor zorgtoeslag.

Jongeren zijn gezond en hebben weinig (extra) zorgkosten. Daarom is alleen de basisverzekering (met een verhoogd vrijwillig eigen risico) voldoende als zorgverzekering voor jongeren / studenten.

Bij sommige verzekeraars is het interessant om een aanvullende verzekering voor studenten af te sluiten. Je betaalt dan niet voor zorg die je toch nooit gebruikt. Alleen de meest voorkomende zoals buitenlanddekking, fysiotherapie en tandartskosten.

Je kunt besparen door af te zien van een aanvullende verzekering, het eigen risico verhogen en te kiezen voor een naturapolis of budgetpolis als je het niet erg vindt dat je zorgverzekeraar bepaalt naar welk ziekenhuis je gaat.

Via deze website kun je gemakkelijk vergelijken wat de beste zorgverzekering is voor jongeren en studenten. Bekijk onze speciale pagina over Jongeren en Studenten!

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar