Geen eigen risico bij voorkeursmedicijnen

Zoals u op de pagina ‘Preferentiebeleid’ hebt kunnen lezen, zijn er veel verzekeraars die een voorkeursbeleid hanteren ten aanzien van zorgverleners en geneesmiddelen. Bij bepaalde zorgverzekeraars vallen deze voorkeursmedicijnen niet onder het eigen risico. Dit betekent dat u, wanneer u deze voorkeursgeneesmiddelen gebruikt, niet eerst de kosten hiervan hoeft te betalen vanuit uw eigen risico maar dat de zorgverzekeraar deze vergoed. Dit is een uitzondering die door een klein aantal verzekeraars wordt aangeboden. Mocht u dit een interessante optie vinden, dan kan het de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar een zorgverzekering waarbij de preferente geneesmiddelen vrijgesteld zijn van het eigen risico.

Hieronder volgt een lijst met zorgverzekeraars waarbij geen eigen risico geldt voor voorkeursmedicijnen. Dit overzicht kan aan verandering onderhevig zijn, dus controleert u altijd zelf goed de voorwaarden van uw zorgverzekering, of van de zorgverzekeraar waar u mogelijk naar wilt overstappen. U kunt op de links klikken voor meer informatie.

Verzekeraars waarbij geen eigen risico geldt voor voorkeursmedicijnen:

– VGZ

Bewuzt

De Goudse

UMC

IZA

– IZZ

Univé

Zekur

Geen eigen risico bij het gebruik van anticonceptie bij een gecontracteerde apotheek:

Energiek (is per 1 januari 2016 gestopt)

Zorg en Zekerheid

Kan uw zorgverzekering goedkoper?

Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering het beste past bij uw situatie en het aankomende zorgjaar?  Op onze website kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. Geef aan wat u belangrijk vindt in onderstaande zorgvergelijker. Deze zorgvergelijker toont daarna welke zorgverzekering het beste bij uw situatie past. Vul hieronder uw gegevens in en bekijken hoeveel u kunt besparen op uw huidige zorgverzekering. Vergelijken loont altijd! Elk jaar veranderen immers ook de voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk vervolgens middels onze uitgebreide zorgvergelijker!

 

 

 

 

Plaats een reactie