Beste Zorgverzekering 2020

Beste Zorgverzekering 2020

De beste zorgverzekering 2020. Daar bent u toch naar op zoek? Geld besparen op een lage premie is niet altijd de beste manier om uw zorgverzekering te vinden. Sommige mensen willen gewoon de beste zorgverzekering. Maar de beste zorgverzekering 2020 is afhankelijk van de dekking die u nodig heeft. Maar denk ook aan het eigen risico, het soort polis en de aanvullende verzekering.

Welke zorgverzekering 2020?

Voordat je gaat vergelijken is het verstandig om je zorgbehoefte in kaart te brengen. Hoeveel zorg heb je op dit moment nodig en hoeveel zorg verwacht je het komende jaar nodig te hebben?

Welke zorgverzekering bij u past kunt u snel uitvinden via onze vergelijker onderaan deze pagina. Deze vergelijker is zo geoptimaliseerd dat je door het gebruik van filters uitkomt op een selectie zorgverzekeringen die het beste bij je wensen en behoeften passen.

De zorg die u nodig heeft is namelijk sterk afhankelijk van de leeftijd en/of levensfase. Zo is voor jongeren een vergoeding van een rollator niet nodig, kan kraamzorg voor een jong gezin interessant zijn en voor topsporters extra blessureconsulten.

Hieronder een beschrijving van de verschillende levensfasen en bijbehorende bijzonderheden:

Jongeren/studenten: Door zorgverzekeraars wordt aan deze groep aantrekkelijke aanvullende verzekeringen geboden. Afhankelijk van het pakket bevatten de aanvullende verzekeringen o.a. gratis anticonceptie of condooms, reisverzekering, reisvaccinatie, acne-behandeling en dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik de vergelijker onder aan deze pagina en ontdek de voor u meest interessante zorgverzekering met de meest zorg voor de laagste premie.

Gezinnen: Veel zorgverzekeraars hebben een aanvullende verzekering voor gezinnen. Deze aanvullende verzekering dekt de kosten die veel voorkomen in een gezin zoals kinderopvang, luxe kraamzorg, hulp in huis bij ziekenhuisopname en orthodontie.

50-plussers: Op het moment dat steeds meer in het nieuws kwam dat Nederland aan het vergrijzen is, sprongen veel zorgverzekeraars daarop in door een speciale aanvullende verzekering voor 55-plussers aan te bieden. Bij een aanvullende verzekering kun je denken aan extra dekking voor hoortoestellen, mantelzorg, extra fysiotherapie en griepvaccinatie.

Singles en stellen: Sommige zorgverzekeraars richten zich op singles en stellen en bieden een premie-korting op de basisverzekering. Houdt er wel rekening mee dat het niet altijd verstandig is om iedereen op één polis te verzekeren. Als uw partner andere zorgwensen dan is het vaak beter om een aparte polis af te sluiten. Vergelijk dus eerst apart van uw partner. Als u beide bij dezelfde verzekeraar uitkomen dan kunt u alsnog iedereen op één polis zetten.

Pro-Life: Dit is de verzekeraar speciaal voor mensen met een christelijke achtergrond. Pro Life richt zich op klanten die bewust tegen euthanasie, IVF of abortus zijn en daaraan niet willen meebetalen.

Sporters: Voorheen had het NOC/NSF altijd een topsportpolis in samenwerking met Zilveren Kruis. De aanvullende topsportdekking bestond uit Fysiotherapie, sportpsychologische behandelingen en sportmassage. Op de website van Zilveren Kruis kun je hierover meer lezen.

Gecontracteerde zorgaanbieders 2020 bij naturapolis

Als u een naturapolis heeft dan bent u afhankelijk van welke afspraken uw zorgverzekeraar heeft gemaakt met zorgverleners. Daarbij kunnen de huidige gecontracteerde zorgaanbieders wijzigen. Let daarom bij het afsluiten / vergelijken van uw zorgverzekering op welke zorgaanbieders er gecontracteerd staan!

Zorgverzekering 2020 vergelijken

Vergelijk de onderstaande zorgverzekeraars met elkaar om de beste zorgverzekering 2020 te vinden die bij u past. U kunt ook kijken naar veelgebruikte dekkingen zoals een brilvergoeding of een tandartsdekking. Deze vindt u aan de rechterkant. Succes met vergelijken!

Let er wel op dat alle zorgverzekeraars pas op 12 november de hoogte van de premie bekend moeten maken en dat vanaf deze datum een goede vergelijking mogelijk is!