Basisverzekering 2025 Vergelijken

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Basisverzekering vergelijken. De goedkoopste basisverzekering kunt u hier vinden door de verzekeringen met elkaar te vergelijken. De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde en is wettelijk verplicht. Verzekeraars kunnen echter wel een verschillende premie vragen waardoor het verstandig is de basisverzekeringen te vergelijken. In de basisverzekering zijn een aantal onkosten standaard geheel of gedeeltelijk vergoed.

Het basispakket zal in 2025 niet ingrijpend wijzigen ten opzichte van 2025. Wel komen er een aantal behandelingen en vergoedingen bij. Voor onkosten die in 2025 niet in de basisverzekering worden gedekt, kunt u wellicht een goedkope aanvullende verzekering afsluiten.

Vrije Zorgkeuze

Wenst u graag zelf vrij te kunnen kiezen bij uw behandeling in een ziekenhuis, de fysio en klinieken? Dan kiest u voor Restitutie in onderstaande vergelijker.

Kiest u voor Vrije Zorgkeuze: Geen Voorkeur? Dan ziet u per verzekeraar wat de vrije zorkeuze is. Meestal heeft u dan beperkte zorgkeuze. U krijgt mogelijk een lagere vergoeding bij niet-gecontracteerde aanbieders. Daarnaast is een restitutiepolis duurder.

Meestal is het zo dat de vrijheid van zorgkeuze deels het tarief bepaalt. U betaalt meestal een iets hoger tarief voor een vrije zorgkeuze.

Beste prijs/kwaliteit basisverzekeringen 2025

Om ziektekosten vergelijken gemakkelijk en snel te maken hebben we twee overzichten gemaakt. In het eerste overzicht kunt u uw ziektekostenverzekeringen vergelijken op basis van de 5 beste prijs/kwaliteit ziektekostenverzekeringen zonder verhoogd eigen risico.

Hierna ziet u een top 5 beste zorgverzekeringen met een verhoogd eigen risico van €500,- Nog meer geld besparen? Sluit dan een ziektekostenverzekering met het hoogste vrijwillig eigen risico af.

Alle zorgverzekeringen vergelijken? Dat kan ook. Klik hieronder op de blauwe button om naar de zorgvergelijker 2025 te gaan.

Naar zorgvergelijker 2025

Waarom een maximaal eigen risico u veel minder kost dan u denkt

Ook nieuwsgierig naar een top 5 met een maximaal eigen risico? U krijgt bij een maximaal eigen risico een flinke korting op de basispremie. De premie basisverzekering wordt daarmee veel goedkoper en betaalbaarder. U moet echter wel in staat zijn om het bedrag in één keer op te hoesten. En mensen denken dat zij daarom altijd €885,- achter de hand moeten houden. Is dat ook zo?

Nee! Dat is niet zo. Want met een maximaal eigen risico is het feitelijke risico niet veel groter. Een voorbeeld:

Uw maandpremie: €100 p/m en €1.200 p/j
Korting eigen risico: €20  p/m of €240 p/j
Verplicht eigen risico: €385 p/j
Vrijwillig eigen risico: €500 p/j

Het werkelijke meer risico bij een maximaal vrijwillig eigen risico is: Totaal eigen risico minus verplicht eigen risico minus korting op basispremie. Dus €885-€385-€240=€260 p/j. Dit bedrag is dus nog wel te overzien.

Alle zorgverzekeringen vergelijken? Dat kan ook. Klik hieronder op de blauwe button om naar de zorgvergelijker 2025 te gaan.

Naar zorgvergelijker 2025

Ziektekostenverzekering vergelijken

Met onze vernieuwde zorgvergelijker vergelijkt u alle ziektekostenverzekeringen 100% onafhankelijk, met altijd de beste deal en kunt u direct afsluiten zonder gedoe!

Met de zorgvergelijker van ziektekosten-vergelijken.nl vergelijkt u eenvoudig alle ziektekosten verzekereraars van 2025. Vanaf 13 november kunt u met onze vergelijker uw ziektekosten-verzekering voor komend jaar vergelijken. U heeft de tijd tot 1 januari. Wilt u na 1 januari overstappen? Dat kan. Maar dan moet u uw oude ziektekosten-verzekering wel voor 31 december zelf hebben opgezegd. Voor 1 februari moet u dan een nieuwe zorgverzekeraar gekozen hebben. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari.

Hoe werkt onze zorgvergelijker?

  1. Vul uw gegevens en dekkingswensen in
  2. Vergelijk en kies de beste voor jou
  3. Vraag uw nieuwe zorgverzekering aan
  4. Wij regelen gratis de overstap

Let wel, de prijzen van ziektekosten verzekeraars verschillen vooral door de zorgkeuze die u hebt bij een bepaalde polis. De zorgkeuze wordt bepaald door het soort polis dat u afsluit. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd spoedgevallen. Dan kunt u overal terecht. Een restitutiepolis (vrije keuze) geeft u vrije keuze van zorgverlener. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Vervolgens kiest u voor het eigen risico. Verhoogt u het eigen risico? Dan gaat de basispremie omlaag!

Daarna kiest u voor aanvullende dekkingen. De meest voorkomende aanvullende dekkingen kunt u direct kiezen. Andere specifieke dekkingen kunt u opzoeken en toevoegen. Vervolgens klikt u op button en toont de zorgvergelijker de beste deals die passen bij uw situatie!

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Plaats een reactie