Úw goedkope zorgverzekering 2019: lees deze 3 tips!

Úw goedkope zorgverzekering 2019: lees deze 3 tips!

Een zo goedkoop mogelijke ziektekostenverzekering voor in 2019, die goed past bij u en uw situatie. Dat is het doel bij het vergelijken van zorgverzekeringen voor in het nieuwe jaar. Belangrijk is de kwaliteit van de zorg én de daarbij behorende (keuze)mogelijkheden die de verzekeraar u biedt. In combinatie natuurlijk met de premie. Ziektekosten-vergelijken.nl helpt u graag in het persoonlijke keuzeproces. Deze 3 basistips helpen u alvast op weg.

2019-tip 1: Een collectiviteitskorting is misschien óók mogelijk voor u!
Veel mensen denken al gauw dat een collectiviteitskorting voor hen niet tot de mogelijkheden behoort. Laat u deze kans echter ten onrechte liggen, dan zou dat financieel onnodig zonde zijn. Die korting betreft namelijk vaak al gauw 8 tot 10 procent (!). Onze belangrijke tip: denk niet te vlug dat u voor deze vorm van korting op uw ziektekostenpremie niet in aanmerking komt, want bijna driekwart van de mensen kan er gebruik van maken! Ga de mogelijkheden dus goed na. Kunt u een zorgverzekering afsluiten via uw werkgever? Via de vakbond? Via uw ANWB- of ander verenigingslidmaatschap…?

2019-tip 2: Overweeg een budgetpolis
Het kan beduidend schelen op de zorgpremie als u kiest voor het afsluiten van een budgetpolis of budgetverzekering. Er zit hierbij geen addertje onder het gras, want het gaat ‘gewoon’ om een paar voorwaarden waardoor de kosten lager kunnen zijn. Voorwaarden die mogelijk voor u geen echte hinder vormen maar wel zorgen voor korting op uw premie.

Waar gaat het om? Met een budgetverzekering kunt u bij minder zorgverleners terecht. Wanneer u aansprak moet maken op bepaalde zorg, krijgt u alleen de kosten vergoed van een beperkt aantal zorgaanbieders. Een voorbeeld hiervan is dat u niet zelf kunt kiezen naar welk ziekenhuis u gaat. Verder verloopt bij een budgetpolis vaak al het contact online (wat voor velen juist prettig is). Ziet u deze voorwaarden niet echt als een nadeel? Dan levert de keus voor een budgetverzekering u een mooi prijsvoordeel op.

2019-tip 3: Overstappen? Uw nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude op!
Het vergelijken van ziektekostenverzekeringen op Ziektekosten-vergelijken.nl kan leiden tot de beslissing om over te stappen. Om te voorkomen dat u tijdelijk niet verzekerd bent, is het sowieso raadzaam éérst de nieuwe verzekering te regelen voor u de oude opzegt (ook al omdat het bij een aanvullende verzekering kan zijn dat een nieuwe verzekeraar u, om welke reden dan ook, niet accepteert, al is zo’n geval zeer uitzonderlijk). Sterker nog: als u naar een andere zorgverzekeraar gaat, dan zorgt deze nieuwe aanbieder voor het tijdig opzeggen van uw huidige verzekering en hoeft u dat zelf dus niet te doen!

Nog meer informatie die u van dienst kan zijn:
Het eigen risico in 2019: Wat is het, waarop te letten en hoe te besparen?
Het eigen risico in 2019: Welke zorg valt wél en welke zorg valt er níet onder?
Wel of niet in 2019 een aanvullende zorgverzekering?

Je nieuwe zorgverzekering kiezen 2025 doe je hier!

Plaats een reactie